Uudenlaisille ikäihmisten asumisratkaisuille on valtava tarve Suomessa sekä kansainvälisesti.

 

Suomi ikääntyy Euroopan nopeimmin ja huoltosuhteemme heikkenee. Vuonna 2030 huoltosuhde tulee olemaan yli 70 %. Näissä olosuhteissa on mietittävä uusia ratkaisuja, miten pystymme vastaamaan tähän yhteiskunnalliseen haasteeseen ja tarjoamaan ikäihmisille sen parhaan mahdollisen vanhuuden.

Me Nonnassa olimme jo pitkään miettineet, missä me haluaisimme elää vanhempana ja millaiset asumisratkaisut palvelisivat parhaiten meitä ja meidän läheisiä. Päädyimme siihen, että paikan tulisi olla lähellä palveluita ja luontoa ja siitä ei tingittäisi. Lisäksi laadun tulisi olla kaiken keskiössä, ja kaikki nykyaikaiset toimintamahdollisuudet aktiviteettien ja palveluiden osalta saatavilla. Paikan tulisi olla täynnä toimintaa, iloa ja positiivista energiaa. Päätimme kääriä hihat ja ryhtyä tuumasta toimeen. Yhteiskunnan tarpeista sekä meidän omista ajatuksista ja intohimosta syntyi Nonna Group.

Ikäihmiset vaativat tulevaisuudessa palveluilta huomattavasti nykyistä enemmän. Kohdennettujen palveluiden lisäksi kaiken keskiössä tulee olla turvallisuuden, sitoutuneen henkilökunnan sekä yhteisöllisyyden. Sen, että on niitä merkityksellisiä ihmissuhteita ja ystäviä ympärillä. Itselleni on ollut erityistä juhlapyhissä aina se, että on ne ystävät, perhe tai sukulaiset ympärillä. Haluamme, että myös meidän Nonna-taloissa jokaisella on edelleen mahdollisuus nauttia niistä erityisistä juhlapyhistä, jokainen haluamallaan tavalla, yksin tai yhdessä muiden kanssa. On tärkeää, että myös arki on mahdollisimman sujuvaa ja että sitä tuetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Nonna on italiaa ja tarkoittaa isoäitiä. Isoäiti on perheen johtava voima, joka kaikella rakkaudella ja valloittavalla persoonallaan johdattaa ihmisiä eteenpäin elämässä. Näin haluamme myös meidän Nonna-talojen toimivan. Me autamme ihan jokaista ja pyrimme luomaan jokaiselle niin omannäköisen elämän, kun he vain haluavat.

Meillä on yhteiskunnassa merkittävä haaste päällä, joka korostuu entisestään tulevaisuutta ajatellen. Me Nonnassa pyrimme osaltamme vastaamaan tuohon haasteeseen, mutta tarvitsemme siihen myös muiden apua. Kunnat, yritykset ja alan henkilöstö ovat kaikki tässä aivan keskeisessä roolissa. Kaikki yhdessä olemme enemmän.

Tämä vuosi on intoa täynnä. Kesän jälkeen avautuvat kohteemme Turussa ja Rovaniemellä sekä näiden jälkeen Kuopion Kallavedellä. Monta muuta on lisäksi tulossa lähitulevaisuudessa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille. Tehdään tästä vuodesta yhdessä hyvä.

Nora Stenvall
Toimitusjohtaja
NONNA Group Oy

www.nonnalinna.fi
www.nonnanapapiiri.fi
www.nonnakallavesi.fi
www.nonnagroup.fi