Unelmat käy usein toteen

 

Suuri unelmani ja toiveeni 20 vuoden takaa on ollut päästä tekemään töitä ikäihmisten kanssa. Olen aina haaveillut, että pääsisin tarjoamaan ikäihmisille parempia asumisratkaisuja ja enemmän virikkeitä sinne elämän lopputaipaleelle. Usein haaveilin uudenlaisen vanhainkodin perustamisesta. Puhuin siitä myös ystävilleni ja samalla epäilin aina, että miten sellainen voisi onnistua.  Me suomalaiset, kun olemme taipuvaisia vähättelemään kykyjämme ja onneamme. 

Kohtalo puuttui kuitenkin peliin vuonna 2004, jolloin äitini muutti pääkaupunkiin. Kaikki sujui hyvin ensimmäiset kolme kuukautta. Tuon kolmen kuukauden jälkeen, silloin 80-vuotias äitini, sai yllättäen aivoveritulpan, joka halvaannutti hänet. Halvaus vei häneltä liikunta- ja puhekyvyn sekä näön toisesta silmästä. 

Kaikki asiat piti opetella uudelleen. Hoidin äitiäni osittain kotona ja osittain hän oli kuntoutuksessa. Vähitellen kunto alkoi hieman kohenemaan ja hän oppi uudelleen kävelemään ja puhumaan. Sain hänelle myös paikan palvelutalosta, jossa toipuminen jatkui loistavasti. Kiitos hyvän fysioterapian, ravitsevan ruuan sekä kaiken sen lämpimän yhteisöllisyyden, josta äitini sai nauttia loppujen lopuksi yli kymmenen vuotta. Kuvassa äitini viettää 90-vuotissyntymäpäiväänsä perheen parissa.

Olen tuon jälkeen paljon miettinyt, miten minä haluaisin elää ikäihmisenä. Miten saamme tulevaisuuteen ne modernit asumisratkaisut, jotka palvelevat minua ja ystäviäni?

Vuosia myöhemmin löysin itseni eräästä neuvotteluhuoneesta, jossa minulta kysyttiin, kiinnostaisiko minua lähteä mukaan porukkaan, joka miettii uudenlaisia ratkaisuja ikäihmisten asumiseen. Nipistin itseäni käsivarresta, sillä luulin näkeväni unta. 

Se uni oli kuitenkin totta ja tässä sitä nyt ollaan perustamassa Nonna-taloja yksi toisensa perään. Tuosta tilanteesta on nyt reilut kolme vuotta ja minulla, kuten muillakin Nonna Groupin porukassa, on kädet täynnä töitä uusien talojen suunnittelussa ja toteutuksessa. Aika kuluu nopeasti ja ensimmäiset talomme valmistuvat jo ensi syksynä.

Tämä on maailman paras projekti ikinä. Teen unelmieni työtä ihanien työkavereiden ja osakkaiden kanssa. Nonna-taloista tulee tällä intensiteetillä juuri sellaisia, joista kauan sitten unelmoin. Sinulle ja minulle, meille kaikille kuuluu arvokas ja onnellinen vanhuus mielekkäässä asuinpaikassa. Ja niitä on nyt tulossa!

 

Mervi Jankko
Markkinointi
NONNA Group Oy

www.nonnalinna.fi
www.nonnanapapiiri.fi
www.nonnakallavesi.fi
www.nonnagroup.fi