Suomen hoitajapula vaikuttaa meihin kaikkiin

 

Kesä on ollut kiireistä aikaa, kun yhtiömme ensimmäiset talot käynnistävät toimintansa syys- ja lokakuussa. Nonna Groupin ensimmäinen talo ikäihmisille valmistuu Rovaniemelle ja asukkaat pääsevät muuttamaan siellä uusiin koteihinsa syyskuun ensimmäinen päivä. Muutama viikko tämän jälkeen aloitetaan toiminta Turussa ja ensi vuonna ainakin Kuopiossa sekä Oulussa. Kaiken kaikkiaan pääsemme reilun vuoden aikana tarjoamaan uudet asunnot yli 300 ikäihmisille, siitä voimme olla ylpeitä.

Kaiken tämän keskiössä on ollut koko ajan mietintä myös siitä, miten tämän hetkinen hoiva-alan työntekijäpula tulee vaikuttamaan meihin ja miten saamme palkattua asukkaillemme ne parhaat työntekijät, jotka rakentavat sen kaikista keskeisimmän asian meidän Nonna-taloissa, ne asukkaiden arjet ja juhlat.

Tässäkin asiassa olen sitä mieltä, että kun oikein tosissaan panostaa johonkin, käy juurta jaksaen läpi asian monelta eri näkökantilta, niin ongelmat yleensä ratkeavat, kun niihin tartutaan riittävän varhaisessa vaiheessa. Meille ei vielä ongelmaa ole muodostunut, sen sijaan voin todeta, että taloissa tulee todella olemaan aivan huikean ammattitaitoiset henkilöt, jotka sydämellä tekevät töitä meidän asukkaiden eteen ja toimivat näin ollen aivan brändimme keskiössä rakentamassa kasvutarinaamme.

Me ratkomme hoitajapulaa Nonna Groupin kanssa, niin varmasti tekee myös moni muu yritys. Yrityksissä on mietittävä mahdollisimman monet keinot, jotta tätä ongelmaa saataisiin taklattua. Sen sijaan tuntuu, että näin vakavan asian keskiössä valtion hallinnossa nukutaan edelleen ruususen unta. On jo vuosia nähty vakava tilanne, tehty huonoja päätöksiä mm. mitoituksen suhteen, mutta mitään ei ole tehty sen eteen, että asia korjattaisiin ja huonot päätökset muutettaisiin paremmiksi.

Ainoa ratkaisuehdotus tällä hetkellä näyttää olevan mitoituksen noston siirtäminen eteenpäin, mikä ei tule ongelmaa korjaamaan millään muotoa. Tällaisella strategialla yritysmaailmassa olisi jo tehty konkurssi tai ainakin johtopaikat olisi laitettu uusiksi ja kurssia muutettu. Mietinkin tässä, että olisiko mahdollista muuttaa sitä kurssia nyt, kun ainakin hieman on herätty vai miten julkinen sektori kuvittelee toteuttavansa palvelut jatkossa, kun ei työntekijöitä enää ole saatavilla?

 

 

Nora Stenvall
Toimitusjohtaja
NONNA Group Oy

www.nonnalinna.fi
www.nonnanapapiiri.fi
www.nonnakallavesi.fi
www.nonnagroup.fi